Så här söker du lägenhet

Registrering i bostadskön

Anmäl dig snabbt och enkelt på startsidan, det går även bra att ringa in till oss så hjälper vi till. När du har aktiverat din profil börjar du samla på dig köpoäng, du får en köpoäng för varje dag som du har varit inskriven. Därefter behöver du logga in en gång om året för att hålla din profil aktiv annars förlorar du dina köpoäng.

Söka lägenhet

Logga in med ditt användarnamn och lösenord. Alla lediga lägenheter hittar du under ”Ledigt just nu”, välj en lägenhet och klicka sedan på intresseanmälan. Du kan max ha tre intresseanmälningar eller tre erbjudanden samtidigt. På varje objekt kan man även se hur många personer som har anmält intresse.  Du måste ha fyllt 16 år för att kunna ställa dig i bostadskön.

Kösystem

Vi har två olika kösystem, Torget (T) där lägenheterna fördelas enligt köpoäng, och Direkten (D) där ”först till kvarn” gäller.

Alla lägenheter som finns på Torget har en sista anmälningsdag att göra en intresseanmälan på. Efter sista anmälningsdagen får fem personer ett erbjudande om visning, vilka fem det blir styrs av köpoängen (om det är flera som har samma antal poäng så fördelas kön efter den som gjorde intresseanmälan först). Erbjudandet skickas ut via e-post eller brev och det syns även på Mina sidor. I informationen finns uppgifter om vem som ska kontaktas för visning samt sista svarsdagen. Du svarar Ja eller Nej till erbjudandet genom att logga in på Mina sidor eller kontaktar uthyrningen.

Det är viktigt att alltid svara på erbjudandet, för efter tre Ej lämnade svar får man en spärr och kan då inte söka någon ny lägenhet.

Direktlägenheter är sådana som vi får in med kort varsel, det kan vara ett sent återbud eller något annat som gör att lägenheten blir ledig. När du gör en intresseanmälan för en lägenhet på Direkten skickas ett erbjudande ut direkt efter att du har gjort en intresseanmälan. Meddela uthyrningen ditt intresse och boka sedan tid med den som ska visa lägenheten. Den som meddelar uthyrningen intresse först är den som blir tilldelad lägenheten om man är godkänd som kund (uthyrningspolicyn). Dessa kösystem gäller även för p-platser och garage.

Tilldelning av lägenhet

Den personen med flest antal köpoäng som har tackat Ja kommer vi att kontakta dagen efter sista svarsdagen. Vid tilldelning av lägenheter utgår vi från vår uthyrningspolicy. Observera att köpoängen nollställs vid tilldelning och man kan inte söka någon ny lägenhet inom oss på ett år.

Tänk på att

Vara anträffbar efter sista svarsdagen och förbered dig på att ha arbetsgivarintyg eller beslut som styrker din inkomst om du skulle behöva komplettera med det. Intygen ska vara giltiga 6 månader efter inflyttningsdatum. Personen som söker lägenheten ska stå på kontraktet och bo i lägenheten, du kan inte hyra en lägenhet åt någon annan.

Har du frågor kring ovanstående eller andra frågor, kontakta gärna uthyrningen på 0227-415 06.

Adress
Besöksadress:
Drottninggatan 34

Postadress:
Kungsörs Fastighets AB
Box 15, 736 21 Kungsör
Felanmälan

Lämnas via mina sidor eller per telefon
0227-415 04.

Kontakta oss

Telefon 0227 - 415 00
info@kfab.kungsor.se

Välj språk

Copyright © 2023 Kungsörs Fastighets AB. Webbdesign: Underbase Media AB